КНМП "ЦПМСД №1" м. Кременчука

Комунальне некомерційне медичне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги №1" міста Кременчука

надає первинну медичну допомогу населенню міста Кременчука та Потоківського Старостинського округу (села Потоки, Мала Кохнівка, Придніпрянське, Соснівка).

Всесвітній день сімейного лікаря

19 травня – Всесвітній день сімейного лікаря

19 травня світова спільнота відзначає Всесвітній день сімейного лікаря. Його запровадили у 2010 з ініціативи Всесвітньої ради сімейних лікарів WONCA, до якої входить і Українська асоціація сімейних лікарів. Україна долучилась до святкування професійного свята лікарів первинної ланки надання медичної допомоги у 2017 році, тож свято досить нове для українського суспільства.

Сімейна медицина – єдиний вид медичної допомоги, що стосується кожного. Саме первинна медико-санітарна допомога має лежить в основою в організації медичної допомоги населенню.  У Чернівецькій області налічується близько 400 лікарів загальної практики – сімейної медицини, чого достатньо для забезпечення надання первинної медичної допомоги усім мешканцям області. З часом служба потребуватиме вливання молодих кадрів.

У ході реформування медичної галузі в Україні сімейну медицину визначено пріоритетною та ключовою. Завдяки цьому протягом останнього часу первинна ланка отримала значний розвиток і зміну принципів організації роботи.