КНМП "ЦПМСД №1" м. Кременчука

Комунальне некомерційне медичне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги №1" міста Кременчука

надає первинну медичну допомогу населенню міста Кременчука та Потоківського Старостинського округу (села Потоки, Мала Кохнівка, Придніпрянське, Соснівка).

ВИБІР СІМЕЙНОГО ЛІКАРЯ ЗАТЯГНУВСЯ? ЗРОБІТЬ ЦЕ ЧЕРЕЗ ІНТЕРНЕТ

Міністерство цифрової трансформації та Національна служба здоров’я об’єднали свої зусилля для того, щоб сфера охорони здоров’я України стала максимально прозорою. Взявши за основу дані у відкритому доступі «Відкрита медреформа», вони створили онлайн сервіс, з допомогою якого можна вибрати лікаря. Розповів про це Олег Петренко, голова НСЗУ.

З допомогою сервісу можна легко обрати, до якого фахівця звернутись, адже дані про завантаженість показуються в режимі реального часу. Пошук можна здійснювати по різних фільтрах, зокрема за прізвищем лікаря, назвою чи адресою установи. У відповідь на запит сервіс показує кількість декларацій, підписаних з кожним лікарем. Відповідно, через сервіс можна буде визначити, яке фінансування має амбулаторія (за кількістю підписаних декларацій) та яке має матеріально-технічне забезпечення. У міністерстві цифрової трансформації розповідають, що розвиток відкритих баз даних – пріорітетне завдання. Онлайн сервіс зможе допомогти не тільки пацієнтам. Адже громадські активісти та журналісти отримують інструмент для моніторингу прозорості та розвитку медичної реформи.

Джерело: itmed.org