КНМП "ЦПМСД №1" м. Кременчука

Комунальне некомерційне медичне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги №1" міста Кременчука

надає первинну медичну допомогу населенню міста Кременчука та Потоківського Старостинського округу (села Потоки, Мала Кохнівка, Придніпрянське, Соснівка).

Субпроект світового банку в дії

Протягом останніх років
ведеться активна модернізація охорони здоров’я,
яка в тому числі торкнулася і первинної ланки надання медичної допомоги.

Наше підприемство приймає активну участь у реалізації проекту у галузі охорони здоров’я України – «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» та пілотного субпроекту «Запровадження інноваційної моделі надання медичних послуг пацієнтам з артеріальною гіпертензією у Полтавській області», що фінансується за рахунок позики Світового банку і, частково, за рахунок коштів місцевого бюджету області. Тому у кожного лікаря КНМП «Центр ПМСД №1» м. Кременчука є можливість застосовувати сучасне медичне обладнання (ЕКГ- апарат з функцією передавання даних, добовий монітор артеріального тиску, дефібрилятори тощо). Всі робочі місця сімейних лікарів оснащені комп’ютерами та програмним забезпеченням, що дає змогу впровадження “Електронної карти пацієнта”, ефективного використання сучасного обладнання.

Для досягнення контролю за рівнем АТ або виявлення артеріальної гіпертензії на ранніх стадіях захворювання та проведення корекції факторів ризику, не медикаментозного та медикаментозного лікування необхідно звернутися до сімейного лікаря, у якого можна провести важливе, необхідне та безкоштовне обстеження – добовий моніторинг артеріального тиску і пульсу, пройти загальноклінічні лабораторні дослідження,  а також отримати направлення на безкоштовне УЗД органів черевної порожнини, нирок, серця, щитоподібної залози.

Часто підвищення артеріального тиску ніяк себе не проявляє. 30-40 відсотків пацієнтів взагалі не відчуває підвищення тиску, у них нічого не болить. Таким чином, відсутність головного болю, запаморочення і “миготіння мушок” перед  очима, автоматично, не говорить про відсутність небезпеки. Тому так важливо, особливо у молодому віці, коли не відчуваєш загроз, регулярно проходити обстеження у свого сімейного лікаря, вчасно обговорювати та модифікувати власний спосіб життя.

 

Відсутність лікування призводить
до розвитку серйозних ускладнень
в “органах-мішенях”!

 

Пам’ятайте, розшифровувати аналізи і інтерпретувати ваші обстеження повинен тільки лікуючий лікар, адже саме він знає всі особливості вашого організму і зможе правильно витлумачити результати, а головне – призначити адекватне лікування.

Ми за здорове серце!